середу, 22 липня 2015 р.

2015.01.15&02.11 Парашка Зимова

Осінню 2014 активно захотілось в гори. До того поїздки в гори були хіба машиною і з проживанням в Садибах-Готелях.

Почав активно читати різні сайти. Вибирати мінімальний набір сопрядження (перший каремат, спальник, палатка) але осінню так в гори й не наважився йти.

А от Зимою не втримався, взяв з собою ще 1го співробітника, який в гори не ходив і друга який в гори ходив)


Маршрут був самий близький для Львова - Парашка!
Всі йшли перегружені, спакувались як на тиждень. У мене не було бахіл. І я всю дорогу відчував як холодний сніг перетворюється в воду і тече в шкарпетку.



Дорога на хребет зайняла дуже багато часу.

Оскільки реально не знали, скільки може зайняти спуск - вирішили на Парашку не йти, того 2години на хребті куховарили на пальнику ;)
Спуск виявився напричуд швидким. По великому сснігу вниз не йдеться а зїжджається)




Після того, як не вдалось покорити Парашку, хотілось все таки дойти до неї, того менш чим за місяць - зібрались знову. Цього разу в рюкзаку було саме стільки речей скільки потрібно, а на ногах були бахіли і в руках лижні палиці радянського зразка - одним словом підготовлені)))


В горах якраз закінчилась відлига і впав свіжий сніг. 2дні після снігопаду.

Темпаратура чуть нижче 0 - одним словом все для того щоб дійти до Парашки...





До хребта добралист на 1,5години швидше ніж минулий раз. Але тут вже нічого не було видно - суцільне молоко. Хоть і йшли з навігатором, але відсутність видимості давали 1 неприємну річ-впирались в дерева, назад бажання йти не було, того продирались навпростець через хащі.


Невдача чекала нас в кінці, коли в повному молоці ми спутали підйом на Тимків верх з Парашкою, і, замість того, щоби його траверснути і вийти на Парашку - ми полізли на Тимків верх. На ньому влізли в сніг по груди, вперлись в хащі і вбили добрячу годину часу.

Було прийняте рішення на Парашку не йти а спускатись, щоб встигнути на Мукачівку.

На наступну зиму - Парашка буде моя!

Немає коментарів:

Дописати коментар